İZMİR / BAYINDIR - Fatih İlkokulu

Eyl

Ülkemizin bağımsızlığı ve varlığı için mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimize şükran ve minnet borçluyuz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı ´Müşir ve Gazi´ unvanı verilişinin yıl dönümü ve Gaziler Günü dolayısı ile 19 Eylül 2021 saat 10.00'da Atatürk Anıtında tören gerçekleştirildi.

Törene protokolün yanı sıra, okul müdürümüz Aykut Tekin, öğretmenimiz  Mustafa Ağırsöz ve bir grup öğrencimiz de katıldı.

Eyl

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı "İlköğretim Haftası" kutlama programı 15 Eylül  2021 09.30'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, protokol üyeleri ve okul müdürlerinin  katılımı ile Kazım Dirik Ortaokulunda devam etti.

Okul müdürümüz  Aykut Tekin ve öğrencilerimizin de katıldığı  programda  öğrencilerimiz birbirinden güzel gösterilerilerini izleyicilere sergiledi.

Eyl

Okulumuz Rehber öğretmeni Aysel Umurbilir tarafından Psikolojik Sağlamlık Veli  Seminerleri Zoom üzerinden :

♦️8 Eylül  Çarşamba  14.00'de 1. ve 2. Sınıf velilerimize

♦️8 Eylül Çarşamba 11.00'de 3. ve 4. Sınıf velilerimize yönelik gerçekleştirildi.

Öğretmenimize ve seminere katılım  gösteren velilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun yüz yüze eğitim için hazırladğı yeni tebliğe göre, sınıflarda yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan öğrencisi olması durumunda da eğitime devam edilecek.Öğretmenler ve sınıftaki öğrenciler temaslı kabul edilecek.

Eyl

Okulumuz öğretmenlerinden Döndü Berkinç ,  Müdür Yardımcısı olarak Tire Öğretmen Melahat Aksoy İlkokuluna atandı.

Öğretmenimize veda için bir araya geldiğimiz etkinlikte Okul Müdürümüz Aykut Tekin, okulumuza verdiği emekler için öğretmenimize teşekkür ederek hediyesini takdim etti.

Öğretmenimizin yolu her daim açık olsun. Yeni okulunda sağlık, başarı  ve mutluluklar diliyoruz.

Eyl

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Uyum Haftası eğitiminde okul öncesi ve ilkokul 1. Sınıf öğrencilerimizi Anadolu Masalları  ile karşıladık.

Öğretmenimiz Özlem Gökbulut , birbirinden güzel masalları okulumuza yeni başlayan minik öğrencilerimizle paylaştı.

Öğretmenimize teşekkür ediyor,  başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz

Ağu

Milletimizin istiklâl mücadelesinin dönüm noktası olan şanlı zaferin 99. yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu uğurda canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Aykut TEKİN

Haz

Okulumuzda 2020 - 2021 eğitim-öğretim yılının sona ermesi ile birlikte öğrenciler karne heyecanını yeniden yaşadı.

Karne dağıtımı, 23 Haziran 2021 Çarşamba günü her sınıf için belirlenen saatlerde yapıldı.

Minik öğrencilerimiz uzun bir salgın döneminin ardından öğretmenleri ve arkadaşlarıyla karne heyecanı yaşadı. Pandemi dönemi sebebiyle isteyen öğrencilerimiz velileriyle okula gelerek karnelerini öğretmenlerinin elinden teslim aldı.

Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, velilerimizi de bu süreçte gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ediyoruz.

Güzel ve sağlıklı günlerde okulumuzun kapısını hep birlikte açmak temennisiyle..

Haz

"Uzay Kahve Projesi" kapsamında Kaymakamlık Binası Sergi Salonunda kurulan atölyeleri öğrencilerimiz ziyaret etti.

Tüm pandemi tedbirlerini alınmış ve iç içe tasarlanmış istasyonlar şeklinde kurgulanan kahvede astronomi ve uzay atölyesi ile planetaryum çadırı bulunuyor.

Proje alanında,  Astronomi  ve Uzay Atölyesinde planetaryum çadırında  güneş, ay, yıldızlar, uydular, gezegenler, bilinen diğer tüm gök cisimlerinin konumlarını, hareketlerini çeşitli özel aygıtlar sayesinde küresel bir kubbe içinde izlediler.

Ayrıca profesyonel teleskopla gök cisimlerini inceleme fırsatı bulan öğrencilerimiz sanal gerçeklik gözlüğüyle kendilerini uzayda hissetti ve dijital oyunlarda yer alıp eğlendiler.

Teknoloji Atölyesi, Deney ve Bilim Atölyesi, Spor Atölyesi ve Okuma Atölyesinde de çeşitli etkinliklere katılan öğrencilerimiz keyifli vakit geçirdiler.

Projenin hayata geçirilmesini sağlayan Efe Özel Sporcular Spor Kulübüne , Gençlik ve Spor Bakanlığına, Bayındır Belediyesine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, İlçe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne okulumuz adına teşekkür ediyoruz.

Haz

Her yılın 05-11 Haziran tarihleri arasında kalan hafta Çevre koruma haftasıdır.

Anadolu Masalları  projesi bu hafta  kapsamında İzmir genelinde eş zamanlı  olarak "Koca Nine ile Tilki" adlı  Anadolu Masalı  anlatımı  gerçekleştirildi.

Okulumuz öğretmenlerinden  Özlem Gökbulut da öğrencilerimizi  bu güzel  masalla buluşturdu. Öğretmenimize teşekkür ederiz.

May

Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 102. yılı. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir. 19 Mayıs Türk'ün dirilişinin, ayağa kalkışının ve esarete, teslimiyete, mandaya, isyan bayrağını açtığı gündür.

4/D sınıfı, sınıf öğretmeni  Döndü Berkinç rehberliğinde 19 Mayıs'ın 102. Yılına özel bir video hazırladı. Öğretmen ve öğrencilerimizi bu güzel çalışmalarından dolayı kutluyoruz.