İZMİR / BAYINDIR - Fatih İlkokulu

E Twinning 2023

May

'Nature Heroes' e-twinning projesinin dahil olduğu tüm okulların ortak çalışması olan dijital kitap oluşturma etkinliği çalışmalarımızı zenginleştiriyor. Web2 araçlarının kullanılmasıyla oluşturulan dijital kitap tüm enerji kaynaklarına sahip olan bir kahramanın hikayesini anlatıyor. Öğrencilerimiz bu çalışma ile bir yandan teknoloji ile yakınlaşırken bir yandan da hayal güçlerini kullanarak yarattıkları kahramanın hikayesini elbirliği ile büyütmüşlerdir.

E-Twinning günü olan 9 Mayıs, hazırlanan görsel etkinlikler ile kutlanmıştır.

Son olarak, proje sonu öğrenci değerlendirme anketi yapılarak projemiz sonlandırılmıştır.

Bu projede heyacanla çalışan gönüllü öğrencilerimize ve katkılarından dolayı ingilizce öğretmenimiz Sema YAĞCIOĞLU'na teşekkür ederiz.

May

Projemizin sonlarına doğru geldiğimiz Nisan ayında öğrencilerimiz ile 22 Nisan Dünya Günü temalı çalışmalara ağırlık verdik. İzlenen videolar ile öğrencilerimize suyun yaşam için önemi, ekolojik döngüdeki rolü ve gerekliliği anlatılmıştır.

Bu ay sözlerini öğrencilerimiz ile yazdığımız 'suyun dünyamız için önemi' temalı rap şarkısı hazırlanmıştır. Tüm okulların rap şarkılarının birleştirilmesi ile projedeki diğer ortaklarımız ile yeni bir ortak çalışma tamamlamış olmaktayız. Öğrenmek sıkıcı değil, her zaman eğlenceli olmalıdır!

May

22 Mart Dünya Su Günü kapsamında ele aldığımız mart ayında öğrencilerimizin dünyamızın devamı için su ve yeşil doğanın ne kadar önemli olduğunu fark etmeleri asıl amacımız olmuştur. Bu kapsamda izlenen videolar öğrencilerin konu üzerine fikir sahibi olmalarını sağlarken öğrencilerimiz ile yaptığımız görsel çalışmalar onların yaparak yaşayarak öğrenmesine katkıda bulunmuştur.

Orman haftası etkinlikleri için okulumuzun daveti üzerine ağaç dikimi adına ziyarette bulunan İlçe Orman İşletmeleri Müdürlüğü görevlileri ile ağaç dikme etkinliğine e-twinning projesi öğrencilerimiz de katılmıştır. Diktikleri fidanları sulayan öğrencilerimiz fidanların büyümesini süreç içinde gözlemleyecektir.

İlçe Orman İşletmeleri Müdürlüğüne destekleri için teşekkür ederiz.

May

Günümüzün en büyük problemlerinden biri olan tüketim sorunu üzerine eğilmenin önemi büyüktür. Şubat ayında öğrencilerimiz ile geri dönüşüm ve tasarruf üzerine konuşup çalışmalarımızı tamamlamaya özen gösterdik. Çok fazla düşünülmesi ve çözüm üretilmesi gereken bir konu olan 'atık malzemelerin geri dönüştürülmesi' projemiz için de önemli bir konu olmuştur. Öğrencilerimiz ile kullanmadıkları tshirtler üzerinde güzel bir çalışma yaptık. İşe yaramayan çantalar artık bez çantalara dönüştü. Yaparak yaşayarak öğrenen öğrencilerimiz kendi emekleri ile ortaya koydukları çantalarından memnun gözüküyorlardı.

Şubat ayı etkinliklerimizden biri olan geri dönüşüm konusunda webinar yapma şansımız oldu. Ege Orman Vakfı tarafından gerçekleştirilen webinarda öğrencilerimiz geri dönüşüm konusunda bilgi aldılar.

Bu ayın önemli konularından biri de 'Güvenli İnternet Günü' kapsamında öğrencilerin sınırsız ve bilinçsiz internet kullanımı hakkında bilgilendirilmesi sağlandı. İnterneti güvenli kullanmak üzerine videolar izleyerek görsel çalışmalar yapıldı.

*Öğrencilerimizin avatar oluşturarak daha iyi bir dünya için hazırladıkları sloganları seslendirdiler.

May

Okulumuzun dahil olduğu 'Nature Heroes' e-twinning projesi ocak ayı çalışmaları başarı ile tamamlanmıştır. Öğrencilerimiz bu ay rüzgar enerjisi hakkında bilgilendirilerek, enerji tasarrufunun önemi anlatılmıştır. Öğrencilerle yapılan rüzgar gülleri yardımıyla, öğrenciler bu enerji harikalarının çalışma stilini anlamaları sağlanmıştır. Öğrenciler ile beyin fırtınası tekniği ile dünyamız için yapılabilecekler tartışılmış ve iyi dilek kartları hazırlanmıştır. Projedeki tüm okulların kartlarının toplandığı dijital yapboz oyunu ile öğrencilerimiz keyifli bir zaman geçirmiştir.

*Proje tanıtımı video ve broşürü hazırlandı.

*Proje logosu ve afişi seçildi.

*Öğrenci ön değerlendirme anketi uygulandı.

May

Fatih İlkokulu olarak ocak ayında yeni bir e-Twinning projesine başladık. İngilizce öğretmenimiz Sema YAĞCIOĞLU'nun danışmanlığında yürüttüğümüz projemize Türkiye, Romanya, İtalya ve İspanyadan 13 okul katılıyor. Hedefleri arasında sürdürülebilir enerji kaynaklarını tanıtmak, geri dönüşümü hakkında bilgilendirmek ve doğru tüketim anlayışı geliştirmek olan projemiz kapsamında, çocuklarımız ocak ayından mayıs ayının sonuna kadar her ay çeşitli çalışmalar yapıyor. Projenin logosu olarak okulumuz öğrencileri ile hazırlanan çalışma seçilmiştir. Minik doğa kahramanlarımıza ve sevgili Sema YAĞCIOĞLU öğretmenimize çok teşekkür ederiz.

Ağu

Fatih İlkokulu olarak ortaklığını yürüttüğümüz eTwinning TEMİZ GIDA TEMİZ GEZEGEN (Fresh Food Fresh planet) projesi ile okulumuz Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazandı.

Başta proje yürütücüsü öğretmenimiz Özlem Gökbulut olmak üzere, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen okul idarecilerimize, emeği  geçen  tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize  teşekkür  eder, başarılarının her yıl katlanarak artmasını temenni ederiz.